Τομέας Ηλεκτρολογίας. Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού

Στον τομέα για την διδασκαλία των μαθημάτων των ηλεκτρολογικών και μηχανολογικών ειδικοτήτων λειτουργούν τα εξής εργαστήρια:

  • Ηλεκτρολογίας
  • Αυτοματισμού
  • Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων
  • Ηλεκτρικού Συστήματος Αυτοκινήτου

 

Στον τομέα για την λειτουργία των ηλεκτρονικών ειδικοτήτων λειτουργούν τα εξής εργαστήρια:

  • Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων
  • Ηλεκτρονικών Εφαρμογών
  • Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων και Δικτύων

Εργ. Ηλεκτρονικών Μετρήσεων

imgΤο Εργαστήριο των Ηλεκτρονικών Εφαρμογών υποστηρίζει το εργαστηριακό μέρος των μαθημάτων εκείνων που απαιτούν τη συλλογή και λήψη ηλεκτρονικών μετρήσεων.

Παρέχεται η δυνατότητα στους μαθητές να κατανοήσουν καλύτερα τις θεωρητικές γνώσεις μέσα από επιλεγμένες εργαστηριακές ασκήσεις και συγχρόνως να τους μυήσει σε ένα περιβάλλον εργασίας στο οποίο θα βρεθούν αργότερα. Ενδεικτικά μαθήματα που διδάσκονται είναι τα εξής: Κυκλώματα Συνεχούς και Εναλλασσόμενου Ρεύματος ,Γενικά Ηλεκτρονικά , Αναλογικά Ηλεκτρονικά, Ψηφιακά Ηλεκτρονικά

Διαβάστε περισσότερα ...

Εργ.Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων

img Στόχος του εργαστηρίου Τηλεπικονωνιακών Συστημάτων είναι η εργαστηριακή εκπαίδευση των μαθητών στο πεδίο ειδικότητας των ηλεκτρονικών οπτικοακουστικών μέσων.

Διαβάστε περισσότερα ...

Εργ. Αυτοματισμού

img Στο Εργαστήριο Αυτοματισμών αναπτύσσονται και κατασκευάζονται εργαστηριακά τα θέματα αυτοματισμών και συστημάτων ελέγχου όπως αυτά αναφέρονται στα αναλυτικά προγράμματα των τεχνολογικών μαθημάτων της Β΄ και Γ΄ Ταξης της ειδικότητας ηλεκτρολόγου.

Αποκτάται εμπειρία στην επιλογή και σύνδεση του υλικού αυτοματισμών, στη σύνδεση, λειτουργία και έλεγχο των αυτομάτων συστημάτων καθώς και σύγχρονων τεχνολογικών διατάξεων.

Ο άνετος χώρος του εργαστηρίου και ο ικανοποιητικός σύγχρονος εξοπλισμός του, εξασφαλίζουν την σωστή εκπαίδευση των μαθητών, ενώ παράλληλα έχει προγραμματιστεί και η προμήθεια νέου, σύγχρονου εξοπλισμού και ηλεκτρονικών υπολογιστών, για την πληρέστερη κατανόηση του αντικειμένου

Εργ. Ηλεκτρικού Μέρους Αυτοκίνητου

img Στο Εργαστήριο Ηλεκτρικού Συστήματος Αυτοκινήτου εξετάζονται εργαστηριακά τα θέματα ηλεκτρικού συστήματος αυτοκινήτου όπως αυτά αναφέρονται στα αναλυτικά προγράμματα των τεχνολογικών μαθημάτων της Β΄ και Γ΄ Ταξης της ειδικότητας Μηχανικών και Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Αυτοκινήτου.

Αποκτάται εμπειρία στον έλεγχο της ομαλής λειτουργίας των ηλεκτρικών συστημάτων αυτοκινήτων παλαιάς και σύγχρονης τεχνολογίας και στην αποκατάσταση βλαβών σε πραγματικές συνθήκες.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΣΑΝΟΥ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΠΟΥΤΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ

Εργ. Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων

img Στο εργαστήριο Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων Εξετάζονται εργαστηριακά βασικά θέματα των Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων και αναλύονται σύμφωνα με τους ισχύοντες ΚΕΗΕ, όπως αυτά αναφέρονται στα αναλυτικά προγράμματα των τεχνολογικών μαθημάτων της Β΄ & Γ΄ τάξης της ειδικότητας Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων

Αποκτάται εμπειρία στη χρήση των εργαλείων του ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη και στην συνδεσμολογία των ηλεκτρολογικών οργάνων, υλικών και συσκευών

To εργαστήριο διαθέτει ικανοποιητικό εξοπλισμό για την εκτέλεση των εργαστηριακών ασκήσεων που περιλαμβάνονται στα αναλυτικά προγράμματα, ενώ παράλληλα έχει προγραμματιστεί και η προμήθεια νέου, σύγχρονου εξοπλισμού και ηλεκτρονικών υπολογιστών, για την πληρέστερη εκπαίδευση των μαθητών.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΠΟΥΤΟΣ

Read more...

Εργ. Ηλεκτρολογίας

imgΣτο Εργαστήριο Ηλεκτρολογίας γίνεται η πειραματική επαλήθευση των θεμελιωδών νόμων και κανόνων του ηλεκτρισμού, όπως και εκπαίδευση στα βασικά στοιχεία της ηλεκτρονικής, που αναφέρονται στα τεχνολογικά μαθήματα της Β΄ & Γ΄Τάξης του Ηλεκτρολογικού Τομέα και της Γ΄ Τάξης Ψυκτικών του Μηχανολογικού Τομέα.

Αποκτάται τεχνική πείρα, τόσο στη χρήση των ηλεκτρικών οργάνων, συσκευών και στις συνδεσμολογίες αυτών στα ηλεκτρικά κυκλώματα, όσο και στη χρήση των εργαλείων για τις συνδεσμολογίες ηλεκτρολογικού υλικού.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Διαβάστε περισσότερα ...

Additional information